Bij de diensten


Op DV 6 februari sta ik op het rooster voor een Brunch dienst, waarvoor we als thema kozen “Een lange adem”, omdat geloven, het geloof met een lange adem heeft te maken. In een tijd waarin onze aandachtsboog wordt bepaald door reclamespots van dertig seconden, lijkt mij dat goed te beseffen.
Iemand schreef: “In ons soort cultuur kan alles aan de man worden gebracht (zelfs nieuws over God) als het maar in een nieuwe verpakking zit. Wanneer het echter zijn nieuwheid verloren heeft, gaat het op de vuilnishoop. Godsdienst is in onze tijd onderworpen aan de mentaliteit van de toerist. We gaan af op een nieuwe geweldige spreker om een nieuwe waarheid te horen, om een nieuwe ervaring op te doen en om op de ene of andere manier iets toe te voegen aan ons anders zo monotone leventje. Het godsdienstige leven wordt gedefinieerd volgens het laatste en het nieuwste. We proberen van alles en nog wat – totdat zich weer wat anders aandient.”
Om tegen die stroom op te roeien staan we bij de Brunch stil bij twee Bijbelse aanduidingen van gelovigen: discipel en pelgrim.
Wij zijn immers geen toeristen, maar discipelen en pelgrims. En die hebben een lange adem nodig… – GJG

 

Update coronamaatregelen


Update coronamaatregelen tijdens lockdown

We zijn blij dat er weer mogelijkheden zijn voor versoepelingen!
Voorzichtig kan het gemeentewerk weer fysiek opgepakt worden. Voor het samenkomen in grotere groepen dan 4 kan er gebruik gemaakt worden van de gebouwen, neem daarvoor contact op met de beheerder.
De kerkdiensten kunnen vanaf zondag 23 januari weer bezocht worden door 50 personen, de uitnodigingen worden verstuurd via kerktijd. 
Vanwege het hoge aantal besmettingen op de scholen, zal de kindernevendienst voorlopig online zijn en start de crèche nog niet.
Wilt u overleggen over het wel of niet door laten gaan van een activiteit, dan kunt contact opnemen met de scriba. Bij bovenstaande houden we ons aan de basisregels, denk ook aan het dragen van een mondkapje.
We kijken er naar uit om elkaar weer te ontmoeten! 

HCV - verschuiven datum


De avond met prof. Dr. Arnold Huijgen over “Maria” die voor komende woensdag 26 januari gepland stond is verschoven naar DV woensdag 20 april.
Huijgens boek “Maria. Icoon van genade” won de prijs “Beste Theologisch Boek van het jaar 2021” en deed tegelijkertijd ook stof op waaien in de kerken van de Reformatie. Gaat de aandacht voor Maria niet ten koste van de aandacht voor haar Zoon? Is dat niet wat gebeurd is en gebeurt? En toch: niet zonder reden is zij in de Apostolische Geloofsbelijdenis de enige gelovige die bij naam wordt genoemd. Als moeder van Jezus heeft zij een unieke plaats, waarom alle geslachten haar gelukkig zullen prijzen (Lukas 1:48). – GJG

 

Download nu de Appostel app


Onze gemeente maakt gebruik van de Appostel app.
Via deze app bent u altijd en overal betrokken bij onze gemeente.
Met de app kunt u alle kerkelijke geldzaken op één plek beheren.
Via Appostel kunt u op een gemakkelijke manier bijvoorbeeld giften doen óf collectebonnen bestellen.
U kunt Appostel downloaden via de App Store (Apple) of Google Play (Android).
Daarna kunt u in de app onze gemeente koppelen en is de app gereed voor gebruik.

Hier leest u de Appostel-handleiding

Dorpskerk OpenOok in het nieuwe jaar is onze Dorpskerk weer op zaterdagmiddag open van 14.00 tot 16.00 uur. U kunt gewoon even binnen lopen en een praatje maken. Of neem even de tijd voor een moment van rust en bezinning.
Heeft u het boekje al in uw bezit: De Dorpskerk van Vreeswijk een 17e-eeuws monument, full color en vol met allerlei wetenswaardigheden over onze kerk.
U kunt het boekje ook aan een geïnteresseerde geven. Het is mooi om als kerk de deuren te openen en een ieder welkom te heten. Gewoon iets vertellen over de kerk en soms krijgen we de gelegenheid iets te delen van ons geloof.


 

Gelezen


Christus heeft uw aandacht niet willen versnipperen door een wet die vele bladzijden zou beslaan. In twee geboden zijn de hele wet en al de profeten samengevat. Welke zijn die twee geboden? 'Gij zult de Heer uw God beminnen met geheel uw hart, geheel uw ziel en geheel uw verstand’ en 'Gij zult uw naaste beminnen als uzelf’. (Augustinus) – GJG


 

Herkennen wij elkaar nog na corona?


Hopelijk kunnen wij, na de Corona-beperkingen, bij en in de kerk elkaar weer ontmoeten. Maar herkennen wij elkaar dan nog?

Het helpt als we op de ledenlijst van onze website een foto toevoegen.  Een aantal leden hebben dat al gedaan. 

Mogelijk lukt het u om de een of andere reden niet, b.v. omdat de foto van u te groot is. (Maximaal 1 MB) 

Een oplossing daarvoor is om de foto naar de webmaster te sturen (webmaster@hervomdvreeswijk.nl) die hem dan op de ledenlijst zet.

Met vriendelijke groet,
Bert Berger en Hielke van Oostrum (Webmasters)


 

Nieuwsbrief Geluk in Peru


Beste gemeenteleden,
Vorige week woensdag kwamen wij als TFC Geluk in Peru online bij elkaar. Matthijs en Rosa waren daar ook bij.
Het was weer een tijd geleden dat we elkaar spraken. Het was een prettige meeting waarin we verhalen konden delen.
Ook hebben we wensen voor de komende periode besproken. Contact leggen tussen hen en de gemeente is hierbij ons grootste doel.
Online kunnen jullie de nieuwe nieuwsbrief vinden. Houd ook de weekberichten in de gaten. Hierin zullen wij de komende tijd jullie op de hoogte houden.
Mochten jullie nu persoonlijke iets willen sturen naar de familie Geluk, maar weet u niet hoe? Neem dan contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
TFC Geluk in Peru

Wegwijs op de website


Na vele jaren trouwe dienst is de website gemoderniseerd zodat hij weer jaren mee kan.
Door de vernieuwing werkt de website ook beter op een tablet en smartphone. Tevens is het zoeken naar bepaalde informatie makkelijker gemaakt d.m.v. een index. De rubriek “Meeleven” is o.a. ook nieuw waar "het wel en wee" van de gemeenteleden te vinden is. Voor deze rubriek moet wel ingelogd worden net zoals bij “Ledenlijst”

Nieuw is ook dat de liederenbladen voortaan direct bij de kerkdiensten geplaatst worden en daar te downloaden zijn. 

Het weekbericht is voortaan bij “Gemeentenieuws” te vinden en downloaden. Daarvoor moet er wel ingelogd worden. 
Online zijn de kerkdiensten te volgen bij “Kerkdienstgemist” op de Welkom pagina.

Een gebruiksaanwijzing hoe een eigen foto op de ledenpagina geplaatst kan worden, een account (Mijn HGV) te activeren en te beheren is en een overzicht waar u verschillende artikelen kunt vinden zijn hieronder te downloaden.

Lees hier verder.