Vreeswijk

Hervormde Gemeente

Kringwerk

Heb jij net belijdenis gedaan, ben je als jong echtpaar net nieuw in de gemeente, ben je de jeugdvereniging ontgroeid óf vind je het gewoon fijn om samen met jongeren uit de gemeente over het leven als christen na te denken én ben je (ongeveer) tussen de 20 en 35; kom dan een keer kennis maken met de jongerenkring!

De jongerenkring wordt op de maandagavond (19:30 uur - 21:00 uur) bij iemand thuis gehouden. Iedere avond heeft een ander thema dat in toerbeurt wordt gekozen en voorbereid. Hierdoor ontstaan verrassende avonden waarin we door onze verschillende achtergronden veel van elkaar en van de Bijbel leren. Je bent van harte welkom! In het weekbericht en in de agenda op deze website wordt steeds aangegeven waar en wanneer er weer een jongerenkring is.

Mocht je van plan zijn te komen kijken of wil je meer informatie, neem dan  contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voor details en locatie.

Er zijn zes bijbelkringen die zijn gekoppeld aan één of meerdere wijken waarin de gemeente is ingedeeld, maar ze staan ook zeker open voor mensen die niet in Nieuwegein wonen. De kringen zijn er voor persoonlijke Bijbelstudie met het oog op je geloofsleven van elke dag, en om elkaar beter te leren kennen. De kringen komen maandelijks bijeen in een huiskamer op een avond in die week die door de deelnemers zelf in overleg is vastgesteld, in totaal 8 keer in een seizoen.

Iedereen is van harte welkom om een keer te komen kijken!
Voor meer informatie over o.a. de inhoud en de locaties kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Doel van de kring: oefenen in gebed en gemeenschap, met elkaar en van elkaar leren rond een open Bijbel.

Gezamenlijk beslissen we wat het gespreksonderwerp zal zijn. Vaak gaat het om een boek dat ons kan helpen te groeien in geloof. We willen een open kring zijn, waarbinnen nieuwe mensen - en daar vallen ook de mannen onder! - van harte welkom zijn.

Wil je graag eerst een keer komen ‘snuffelen’? Ook goed! Stel ons dan wel even op de hoogte van je komst.

In de agenda vind je wanneer de Groeikring wordt gehouden.

Voor informatie en aanmelden kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op een donderdagmorgen 1x per maand (ongeveer) komen we als groepje vrouwen bij elkaar. Dit groepje bestaat momenteel uit ongeveer 13 vrouwen, waarvan een enkele een nog niet schoolgaand kind bij zich heeft.

We praten met elkaar over wat ons bezig houdt en hebben iedere keer ook een thema, naar aanleiding waarvan we met elkaar van gedachten wisselen. Ook bidden en zingen we samen. Het is gezellig en opbouwend om dit met elkaar te doen.

Lijkt het je ook leuk om met ons mee te doen, kom gerust eens kijken en de sfeer proeven.
Voor meer informatie, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze kring is al "ouder" dan de wijkbijbelkringen. Het aantal deelnemers is door de jaren heen vrijwel constant. Meerdere personen doen al vanaf het begin mee.

In het winterseizoen, van medio september tot eind april/begin mei, ontmoeten we elkaar om de drie weken op de zondagavond. Afwisselend bij de deelnemers thuis en de gastvrouw/-heer leidt de avond.
Het seizoen wordt afgesloten met een uitstapje.
De bijbelstudie is het centrale gedeelte van de avond. Verder wordt er natuurlijk ook gezongen en gebeden en nemen we ruim de tijd voor het gesprek met elkaar over alles wat ons bezig houdt. Daarmee ontstaan ook andere gespreksonderwerpen over actuele onderwerpen.

We hebben meerdere keren mogen ervaren, hoe belangrijk het is, dat we er gewoon zijn voor elkaar en soms ook voor anderen, als dat nodig is. Een kring vormen is een onderdeel van het gemeente van Christus zijn. Vooral in deze individualistische maatschappij is het een verademing om met elkaar te kunnen spreken over het geloof, te weten dat er met en voor je gebeden wordt, maar ook dat samen zijn gewoon gezellig is.
Als kerk zijn we een groot gezin, waarin je als broeders en zusters ook heel praktisch bezig kunt zijn en elkaar veel beter leert kennen.