Vreeswijk

Hervormde Gemeente

We hebben 54 gasten en één lid online

Aan-/afmelden


NB. Registratie is alleen voor leden van de Hervormde Gemeente Vreeswijk. Neem voor registratie contact op met de webmaster.
Maart 2018
Z M D W D V Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Uitgelicht

Buurtgezinnen

Tijdens de brunchdienst vertelt Buurtgezinnen.nl/ Nieuwegein over dit mooie nieuwe initiatief.

Liefdevolle gezinnen waarbij het leven even niet op rolletjes loopt, helpen door een langere periode ondersteuning te bieden waar het hele gezin baat bij heeft. Het doel is ouders ontlasten van hun zorgen, hun opvoedingsvaardigheden versterken, het opvoedklimaat verstevigen en het netwerk uitbreiden. Buurtgezinnen koppelt overbelaste gezinnen aan een gezin uit de buurt dat als ervaren ouder, ondersteuning biedt. Voor de kinderen biedt het een mogelijkheid om even uit de situatie, elders in een veilige omgeving, kind te kunnen zijn en fijn te kunnen spelen.

Coördinator van Buurtgezinnen in Nieuwegein, Atie Wakkee: “Soms zijn de ouders te druk of vinden gezinnen het moeilijk om hulp of advies te vragen aan andere gezinnen en doordat zij geen eigen netwerk hebben weten ze al helemaal niet bij wie ze kunnen aankloppen.  Uiteindelijk stapelen de problemen op, doen zij alles om de ballen in de lucht te houden tot het niet meer gaat en dan zijn de kinderen daarvan de dupe. Met het koppelen van een steungezin aan het vraaggezin brengt Buurtgezinnen mensen samen en verbindt hen vanuit de positieve levenshouding dat zij elkaar helpen wanneer de balans even zoek is”. Hulp vragen en hulp geven is ‘gewoon’ en geen teken van zwakte maar juist moedig en getuigt van zelfredzaamheid, zo leveren we gezamenlijk een bijdrage om de wereld een stukje mooier te maken. Zo dragen we er aan bij dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien in hun eigen gezin.

“Buurtgezinnen, sinds november hier in Nieuwegein, geniet al een redelijke bekendheid maar het kan altijd beter. Daarom ben ik blij dat ik in jullie kerk mijn verhaal mag doen en ik hoop via jullie weer veel mensen te bereiken, zowel aan de ‘vraag’ kant als de ‘steun’ kant. Iedereen kan mij helpen door te vertellen over Buurtgezinnen, door de Facebook pagina te liken en de oproepen voor steungezinnen te delen”. Ben of ken je een vraaggezin of wil je je aanmelden als steungezin? Of wil je reageren op een oproep? Kijk dan op onze website www.buurtgezinnen.nl/Nieuwegein.

 

 

Ledenpagina'sVoor gemeenteleden is het mogelijk om zich te registreren op de website van Hervormd Vreeswijk.

Waarom registreren?

Na registratie hebt u toegang tot de ledenpagina's van Hervormd Vreeswijk. Wij willen op deze ledenpagina's informatie aanbieden die alleen bestemd is voor onze leden.

Na registratie bent u opgenomen in de ledenlijst van deze website en dat geeft u de mogelijkheid om uw gegevens aan andere leden bekend te maken en eventueel een foto van u zelf te plaatsen.

Hoe kunt u zich registreren?

Wij willen graag de privacy van onze leden zo goed mogelijk waarborgen. Daarom zal de registratie van leden op onze website in verschillende stappen plaatsvinden. Hieronder staat beschreven welke stappen dit zijn en hoe de aanmelding in zijn werk gaat. Om u te registreren kunt u in het linkervak op deze pagina klikken op het woord registreer.

Stap 1

Wanneer u zich registreert, zal u om een aantal persoonlijke gegevens worden gevraagd. Een aantal hiervan (zoals naam, gebruikersnaam, wachtwoord en lid) is verplicht. De andere gegevens zijn vrijblijvend, zodat u zelf bepaalt wat anderen over u kunnen lezen.

Stap 2

Wanneer u zich hebt geregistreerd, ontvangt u een bevestigingsmail. Pas wanneer u op de link in deze mail hebt geklikt, wordt uw registratie in behandeling genomen.

Stap 3

Wij zullen nagaan of u inderdaad lid van onze gemeente bent.

Stap 4

Als uw registratie wordt goedgekeurd, ontvangt u hierover een tweede bevestigingsmail. Wanneer u op de link in deze mail klikt, zult u kunnen inloggen in de ledenpagina's van Hervormd Vreeswijk.

Stap 5

Nadat u bent ingelogd, kunt u uw persoonlijke profielpagina bekijken. Daar ziet u alle gegevens die u heeft ingevuld en heeft u de mogelijkheid om deze te wijzigen.
Ook is het mogelijk een foto van uzelf te plaatsen.

 

Leden van Hervormd Vreeswijk kunnen elkaars gegevens inzien via de ledenlijst.

Wanneer u zich weer wilt afmelden, kunt een een berichtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .