Vreeswijk

Hervormde Gemeente

Geloofsonderwijs

Vanuit de gemeente wordt aan jongeren tussen de 10 en ongeveer 18 jaar geloofsonderwijs aangeboden. Door het onderwijs vanuit de Bijbel en het behandelen van verschillende thema’s wordt het geloof uitgelegd en kunnen vragen worden gesteld.


Er wordt gewerkt met drie verschillende groepen:

 
Groep 1

Voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool wordt er basiscatechese verzorgt. De inhoud van deze catechese bestaat uit kennis van de Bijbel en inzicht in hoe God zichzelf door de geschiedenis bekend heeft gemaakt. We werken met de methode 'On Track’ van de HGJB. In twee jaar behandelen we het oude en nieuwe testament.

Groep 2 en 3

Voor tieners in de klassen 1 tot en met 4 van de middelbare school. In deze groepen gaan we aan de hand van verschillende Bijbelstudies en thema’s het onderwijs verdiepen. Gesprekken worden gevoerd en vragen gesteld. We gebruiken de methode ‘Follow Me’ van de HGJB.

Groep 4

Voor tieners vanaf 16 jaar. In deze groep gaan we aan de slag met de methode ‘Follow Me Next’ van de HGJB. Deze methode heeft een apologetisch karakter. Dit houdt in dat het doel van de methode luidt: het verdiepen van je geloof. Er wordt aangesloten bij vragen die jongeren bezighouden. Vanuit de bijbel en traditie gaan jongeren met hun mentor op zoek naar persoonlijke antwoorden. Daarin worden jongeren ook toegerust hun geloof aan anderen te verwoorden.

Het geloofsonderwijs wordt verzorgt door een catecheseteam. De boekjes die we gebruiken worden door de kerkenraad beschikbaar gesteld aan de jongeren. Plaats van samenkomst zijn de verschillende ruimten van ’t Heem of in een huiskamer.

Alle catechisaties worden ieder jaar op dinsdagavond gegeven en beginnen tussen 19.00 en 19.15 uur.

Voor vragen of opmerkingen kan contact worden opgenomen met  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.