gebedPersoonlijk gebed

Soms is er aanleiding om te vragen of er iemand met u wil bidden. Dat kan in bijzondere situaties zijn van moeilijke omstandigheden, ziekte of andere nood. U kunt altijd om dat persoonlijke gebed vragen bij uw wijkouderling of de predikant, telefonisch of na afloop van een kerkdienst.

Regelmatig worden kleine soms ook kortdurende bidstonden gehouden voor iemand die daar behoefte aan heeft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de één van onze predikanten.

Gebedsuur

Om de veertien dagen is er gedurende het winterseizoen op woensdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur een gebedsuur in De Voorhof. Er wordt een rooster opgemaakt voor wie de leiding heeft, de Schriftlezing en de liederen uitzoekt.

Na een inleidend dankgebed worden gebedspunten geïnventariseerd waarna een open kringgebed volgt.

De data staan telkens vermeld op het Weekbericht dat ’s zondags wordt uitgedeeld in de diensten en staan ook in de agenda. Voor het aandragen van gebedspunten en verdere vragen kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. die de coördinatie verzorgt.

Nationale week van gebed

In de maand januari wordt de Nationale week van gebed van de Evangelische Alliantie gehouden in De Voorhof. Iedere avond is er een voorganger uit één van de Nieuwegeinse kerken of gemeenten die de avond inleidt.

Er wordt in kleine groepen gebeden.

Bijeenkomsten Stille Week

In de stille week voor Pasen zijn er bijeenkomsten van bezinning in De Voorhof, georganiseerd door de Hervormde Gemeente Vreeswijk, de Christelijk Gereformeerde/Nederlands Gereformeerde Ankergemeente en de Gereformeerde kerk (vrijgemaakt) .

Op Goede Vrijdag is er geen aparte avond voor bezinning en gebed in verband met de gewone kerkdiensten.

Meer informatie kunt u krijgen bij de ouderling gemeenteopbouw.

Nacht van Gebed

In de week voorafgaand aan de Zondag voor de Lijdende Kerk, wordt er door Open Doors een nacht van gebed georganiseerd van 22.00 uur 's avonds tot 06.00 uur 's morgens. Hieraan doen christenen uit diverse kerken en gemeentes in Nieuwegein mee.

Women to Women

Women to Women is het vrouwennetwerk van Open Doors.

Women to Women zet zich d.m.v. gebed en het schrijven van kaarten in voor vrouwen die worden vervolgd omdat ze in Jezus Christus geloven. We komen hiervoor één keer in de twee maanden bij elkaar op vrijdagochtend van 9.00 tot 10.15 uur. In de agenda vind u de data.