Z M D W D V Z

donderdag 16-04-2020
20:00 Wijkbijbelkring Hoog Zandveld, Huiskamer

Beste gemeenteleden,

We leven in spannende tijden. Ons land wordt steeds verder afgesloten; allerlei zekerheden die de normaalste zaak van de wereld leken te zijn, blijken weg te vallen. Hoewel deze situatie ons allemaal raakt, is het met name voor oudere mensen en voor mensen met een kwetsbare gezondheid een buitengewoon zware tijd. Deze tijden bieden ons ook een kans: juist nu kunnen we onze liefde tonen voor elkaar en voor onze stad. Deze week hebben de diakenen en het moderamen veel overleg gevoerd over manieren waarop we dit kunnen vormgeven. We willen dit als volgt aanpakken:

• Alle gemeenteleden die voor 1946 zijn geboren, worden binnenkort door iemand uit hun bezoekteam of door een diaken gebeld met de vraag of er behoefte is aan telefonisch contact, het doen van boodschappen, het kopen van medicijnen, een telefonisch gesprek met een predikant of andere hulp.
  • Als deze gemeenteleden zijn gebeld, worden ook gemeenteleden die voor 1950 zijn geboren gebeld.
  • De diakenen proberen alle praktische hulpvragen op te pakken en hier hebben we uw hulp voor nodig. Meld u vandaag nog aan bij NETWERK:  Hier vindt u vier opties voor ‘noodhulp-Corona’, namelijk telefonisch contact onderhouden met enkele (oudere) gemeenteleden, het doen van boodschappen, het halen van medicijnen of het oppassen op kinderen van wie de ouders in de zorg werken. We hopen oprecht dat u zich massaal aanmeldt voor het bieden van noodhulp.
  • We willen er ook graag zijn voor mensen die geen lid zijn van onze gemeente. We hebben onze kerk daarom aangemeld bij nietalleen.nl; zie www.nietalleen.nl. Ook via dat kanaal kunnen hulpvragen binnenkomen die we via NETWERK willen oppakken.

We realiseren ons dat er ook mensen zijn die wel hulp nodig hebben maar die niet door ons worden gebeld. Als u iemand kent die hulp nodig heeft of als u zelf hulp nodig heeft, dan kunt u dat doorgeven aan ons. Dit geldt nadrukkelijk ook voor mensen die werkzaam zijn in de zorg en die geen oppas kunnen vinden. In het maken van een match tussen hulpvraag en hulpbieder proberen we zoveel mogelijk wijkgericht te werken.

We zetten de contactgegevens nogmaals op een rijtje:

Pastorale vragen:

Bezoekteam 1:              Ouderling Henk Mastenbroek     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 0623609666

Bezoekteam 2:              Ouderling Joop Overes              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0612899855

Predikant team 1 en 2:   Ds. Rik de Pater                       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0306338783

Bezoekteam 3:              Ouderling Arjen Lans                 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0610034227

Predikant team 3:          Ds. Gertjan Glismeijer               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0182516232

Praktische hulpvragen:

Diaconie  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0614797753 (diaken Cornelis van Dis) 0306062460 (diaken Jos Bax)

Hartelijke groet namens de kerkenraad.