Z M D W D V Z

19:30 Tienerclub, 't Heem

zaterdag 05-05-2018
10:30 Weekviering Huize Vreeswijk, Zorgcentrum Huize Vreeswijk

HIPOok in 2017 hebben we vanuit de kerken in Nieuwegein weer een flink aantal mensen in de samenleving van Nieuwegein kunnen helpen: zo’n 70 klussen! Let wel, dan gaat het dus om het helpen van mensen die die klus zelf niet aankunnen of anderen daarvoor niet kunnen betalen. Onze dienst is gewild. En wat doen we zoal?

We worden vooral gevraagd voor hulp in de tuin, maar ook het voeselpakket ophalen bij de voedselbank scoort hoog; daarna komt verven, dingen ophangen, vervoer naar arts, tandarts en ziekehuis, enz.

In ons hulpbieders-bestand staan een kleine 80 namen. Zij hebben zich voor dergelijke zelfgekozen klussen aangemeld. Ze worden bij een hulpaanvraag in hun buurt door onze helpdesk benaderd en kunnen ja-zeggen, maar vanzelf ook nee, als het niet uitkomt.

We merken bij organisaties in Nieuwegein dat het aantal vrijwilligers afneemt. We verwacten in de kmende tijd een toename van het aantal hulpvragen. Daarom zijn nieuwe hulpbieders zeer welkom. Dan is er tegelijk ook een grotere diversiteit in ons bestand. In 2017 hadden we een goede bezetting van het helpdesk-team. We gaan meer aan publiciteit doen om blijvend onder de aandacht te komen van mensen die het zonder onze hulp niet redden.

Sinds afgelopen jaar verrichten we dit hulpverleningswerk vanuit zes officieel participerende kerken. Vanaf het begin dragen de Ger. Kerk Vrijg., Hervormd Vreeswijk, Evangeliegemeente De Morgenstond en de CGK/NGK Ankergemeente dit diaconale werk. De PKN De Rank doet ook al een tweetal jaren mee, en sinds 2017 participeert ook het Leger des Heils Nieuwegein.

We spannen ons in om namens alle Nieuwegeinse kerken in de samenleving hulp te bieden, en zoeken regelmatig contact met hen. In de bestuurssamenstelling kwam in 2017 ook een wijziging.

Remco Kleiker was sinds het begin onze penningmeester, maar moest daar een punt zetten in verband met een verhuizing. We hebben hem onder dank uitgezwaaid. Joke Kolkman is hem opgevolgd. Er is nu nog één bestuursvacature secretaris vanuit De Morgenstond, maar we hopen dat die in 2018 vervuld kan worden en tot die tijd neemt Nynke Mulders dit waar.

We danken u allen voor uw steun, support en hulp.

Rijn de Jonge(030-8893762; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) mede namens Joke Kolkman, Nynke Mulders, Nathan Oosterom

Als extra aanvulling op dit bericht hoop ikzelf ook op korte termijn te kunnen stoppen. Het zou daarom erg fijn zijn als er iemand uit onze gemeente dit zou willen overnemen, zodat het bestuur goed kan blijven functioneren en het mooie werk door kan gaan. Als u of jij dit stokje van mij over wil nemen, of meer informatie wil, dan hoor ik dat graag.