Vreeswijk

Hervormde Gemeente

Deze kring is al "ouder" dan de wijkbijbelkringen. Het aantal deelnemers is door de jaren heen vrijwel constant. Meerdere personen doen al vanaf het begin mee.

In het winterseizoen, van medio september tot eind april/begin mei, ontmoeten we elkaar om de drie weken op de zondagavond. Afwisselend bij de deelnemers thuis en de gastvrouw/-heer leidt de avond.
Het seizoen wordt afgesloten met een uitstapje.
De bijbelstudie is het centrale gedeelte van de avond. Verder wordt er natuurlijk ook gezongen en gebeden en nemen we ruim de tijd voor het gesprek met elkaar over alles wat ons bezig houdt. Daarmee ontstaan ook andere gespreksonderwerpen over actuele onderwerpen.

We hebben meerdere keren mogen ervaren, hoe belangrijk het is, dat we er gewoon zijn voor elkaar en soms ook voor anderen, als dat nodig is. Een kring vormen is een onderdeel van het gemeente van Christus zijn. Vooral in deze individualistische maatschappij is het een verademing om met elkaar te kunnen spreken over het geloof, te weten dat er met en voor je gebeden wordt, maar ook dat samen zijn gewoon gezellig is.
Als kerk zijn we een groot gezin, waarin je als broeders en zusters ook heel praktisch bezig kunt zijn en elkaar veel beter leert kennen.