Vreeswijk

Hervormde Gemeente

Wat we doen

Op deze pagina ’s vind je informatie over alles wat wij als gemeente met elkaar en soms met anderen doen en waar we samen verantwoordelijkheid voor dragen.

Voor leden van de gemeente is het de plaats waar je leest hoe je actief deel kunt nemen in het goed functioneren van de gemeente. Mogelijke nieuwkomers kunnen er zich oriënteren op het reilen en zeilen van de gemeente.

Wie meer wil weten over één van deze activiteiten kan contact met ons opnemen.

Gemeente–zijn houdt niet op bij de erediensten op zondag die we als hoogtepunten zien. Ook geloofsopbouw, toerusting, gebed, samenzang en ontmoeting behoren tot de kern van ons gemeente–zijn. We willen graag gemeente zijn in kringen.

Er zijn kringen die zich vooral richten op het samen lezen van de Bijbel, zoals de wijkbijbelkringen.
Verder komen mensen bij elkaar in kringen die zich richten op bepaalde thema ’s zoals bijvoorbeeld groeikringen, de zondagavondkring en de kring voor geloofsverdieping en een AlphaBèta-kring.
Je kunt ook meedoen in kringen die meer gericht zijn op een bepaalde doelgroep zoals de jongerenkringen en de koffiekring voor jonge vrouwen die overdag samenkomt.

Al een aantal jaren lang wordt er in de maand januari een cursus gegeven met toerusting voor wijkouderlingen en mensen die samen met de ouderlingen pastoraal bezoekwerk doen.
Ten slotte hebben we elk jaar een gemeenteavond bij een thema voor de praktijk van je geloof.

kringen

Subcategorieën

 • Geloofsonderwijs
  Aantal artikelen:
  2
 • De Brunch

  MaaltijdBrunchen, lekker laat ontbijten! Dat kan elke eerste zondagochtend in De Voorhof, zo rond kwart voor elf. Ontspannen samen een laat ontbijtje pakken, of een vroege lunch.

  Ontbijten in een kerkzaal? Dat is dus niet zomaar!

  Klopt. Het is een brunch voor mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar zingeving. Wat gebeurt er met me? Waar ga ik heen? Een brunch bijvoorbeeld voor iemand die zich eenzaam voelt, of voor als je gewoon behoefte hebt aan een gesprekje of aan wat troost. Zoiets heeft iedereen op z'n tijd wel eens nodig.
  We geloven dat Jezus daarvoor belangrijk is. Met kerst kwam hij als kind naar ons toe, ook naar jou. Zijn woorden willen we graag met jullie delen, en ook wat hij gedaan heeft. Hij accepteert iedereen, hoe je er ook uitziet, wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, en wat je ook deed. Maakt niet uit.

  De mensen die deze brunch organiseren, zoeken zelf ook! Op veel vragen hebben wij ook geen antwoord. En vaak hebben wij ook behoefte aan troost, aan iemand die je gewoon eens even aankijkt. Wij zijn mensen uit de Dorpskerk van Nieuwegein-Zuid en uit de Voorhof. Gewone, moderne stadsmensen, zoals u er waarschijnlijk ook een bent. Er zijn onder ons ook best veel schippers, dus we komen overal, zeg maar.

  We denken dat het goed is om Jezus als voorbeeld te nemen voor je leven. En niet alleen als voorbeeld, maar we geloven ook dat Hij leeft en ons opzoekt. We nemen de Bijbel serieus en zoeken naar antwoorden op vragen in ons leven.

  De BrunchAls je bij ons komt brunchen, zorgen wij voor eten en drinken. En hoe meer mensen er zijn, des te beter! Tijdens het eten vertelt iemand kort iets over Jezus en we zingen enkele liederen die lekker in het gehoor liggen.

  Er is plaats voor je fiets of je auto. U kunt er ook met de tram komen. In dat geval stap je uit bij de halte Wiersdijk. Dan loop je door de tunnel in de richting van de Mauritsschool. Een eindje verderop zie je de Wiersdijk waar de Voorhof staat. Je kunt het bijna niet missen!

  We beginnen rond kwart voor elf. En we besluiten de brunch tussen twaalf en half een.

  De mensen die dit organiseren vinden het heel leuk als u ook komt. We verwachten mensen van allerlei soort, jong, oud, kinderen, gezinnen, we verwelkomen echt iedereen. Het maakt niet uit wie je bent, of hoe je er uitziet, iedereen is immers welkom bij God! Juist daarom willen wij graag met u eten en drinken en, als u wilt, even doorpraten.
  Vrijblijvend

  U bent heel hartelijk welkom. Kom gerust!

  Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Aantal artikelen:
  1
 • Kinder- en jeugdwerk

  Het kinder- en jeugdwerk is onderverdeeld in verschillende clubs. De indeling is gemaakt op schooljaren, niet direct op leeftijd. Op deze manier zitten er jongens en meisjes in een club die in dezelfde fase zitten.

  Alle clubs maken gebruik van materiaal van de Hervormd Gereformeerde Jeugd Bond voor met name het geloofsonderwijs en verdieping daarvan. Alle leden van de clubs staan ook ingeschreven bij de HGJB. Van de leden wordt een geringe contributie gevraagd.

  Iedere club wordt geleid door een team van leidinggevenden, dit varieert van twee tot vier a vijf mensen. Nieuwe leidinggevenden wordt de mogelijkheid geboden voor een stukje training en toerusting, zo kan iedereen dus wel iets betekenen binnen het jeugdwerk. Daarom: kom gerust eens mee draaien om te kijken of dit werk iets voor u of jou is, er zijn altijd mensen nodig.

  Het clubwerk richt zich in eerste instantie op de kinderen en jeugd binnen de kerk, maar vrienden of vriendinnen die meekomen zijn ook zeer welkom!

  Joy4Kids

  Naast het gewone clubwerk kent onze gemeente ook missionair kinderwerk. Joy4Kids is de naam van dit missionaire kinderwerk van Hervormd Vreeswijk/3D. Op verschillende manieren hebben kinderen vanuit de wijk en de kerk een gezellige tijd met elkaar. Samen spelen, plezier maken, contact leggen, en bij sommige activiteiten leren over het leven vanuit de Bijbel.

  De naam Joy4Kids geeft de samenhang weer van de diverse activiteiten die op verschillende locaties plaatsvinden, maar wel een eenheid zijn.

  Aantal artikelen:
  7
 • Kringwerk
  Aantal artikelen:
  5
 • Pastorale zorg in de gemeente

  In de Bijbel wordt God een 'Herder' genoemd en Jezus Christus noemde zichzelf 'de Goede Herder'. In die titel komt tot uitdrukking dat God voor mensen zorgt, in goede en in slechte tijden.

  Als christelijke gemeente willen we het voorbeeld van Jezus Christus navolgen, door eveneens zorg te dragen voor elkaar. Deze zorg noemen we pastorale en diaconale zorg. Ieder gemeentelid is geroepen om op deze manier dienend om te zien naar de ander.

  In het pastoraat willen we elkaar opbouwen in  het geloof, helpen in geloofsvragen door te luisteren en vanuit de Bijbel geestelijk voedsel aan te reiken. Woorden van troost en bemoediging, woorden die de goede richting aanwijzen, de weg van het geloof en het leven met God.

  Aantal artikelen:
  3
 • Diaconaat
  Aantal artikelen:
  2